Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

10. ročník žákovského sympozia Nebezpečí virtuální sítě 2024

Vážení příznivci naší školy,

rádi bychom se s vámi podělili o úspěch naší školy na 10. ročníku žákovského sympozia Nebezpečí virtuální sítě 2024, které se konalo ve středu 19. června v sále zastupitelstva Úřadu Moravskoslezského kraje.

Sympozium se skládalo z žákovských prezentací, které byly časově omezeny na 15 minut. Smyslem těchto prezentací bylo představit rizika internetu z vlastního pohledu žáků, ať už šlo o konkrétní postřehy, aktivity škol nebo nové fenomény v oblasti virtuálního světa. Témata příspěvků nebyla nijak omezena, aby se obsáhla široká škála problémů, včetně těch, které se mohou zdát méně významné. Příspěvky se zaměřily na témata jako kyberšikana, sexting, kybergrooming, sociální sítě, dezinformace, netolismus, influenceři, umělá inteligence, pornografie, sharenting, rizikové výzvy a další.

Naše škola byla reprezentována žáky třídy 1.C, kteří zvolili příspěvek s názvem „Média“. Tvůrci tohoto příspěvku byli Jakub Malohlava a Šimon Klímek. Prezentovali svůj příspěvek před 110 účastníky tohoto setkání a jejich téma sklidilo velký úspěch, což bylo zřejmé i z velkého potlesku. V závěru prezentace proběhla rozprava s publikem, během níž naši žáci velmi věcně a obdivuhodně odpovídali na dotazy.

Jsme na ně velmi hrdí a děkujeme jim za skvělou reprezentaci naší školy.

Andrea Svobodová