Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

Microsoft STC

Když jsme se začátkem ledna s Dominikem dozvěděli o konkurzu do programu Studentské trenérské centrum od Microsoftu, viděli jsme to jako další výzvy, kterou bychom chtěli pokořit. Oba dva máme zájem o to, rozvíjet se v oboru a předávat získané informace dál. Z tohoto důvodu to pro nás byla skvělá nabídka.
Na základě vyplněných formulářů, které jsme poslali do Microsoftu, jsme byli oba vybráni do krajského kola, a tak jsem se 21.11.2017 vydali do Nového Jičína. Tam jsme vyplnili další formulář, seznamovali se s dalšími studenty se zálibou v IT a následně jsme podstoupili deseti minutový pohovor s paní Mgr. Blankou Kozákovou (vedoucí útvaru řízení projektů a rozvojových programů ICT) a panem Ing. Zdeňkem Matúšem (učitel informatiky na Mendelově střední škole). Po nekonečných šesti hodinách jsme měli vše za sebou. A s potěšením vám můžu oznámit, že jsme se oba dva tímto kolem probojovali do kola celostátního.
Pozvánku do již zmíněného celostátní kola nám poslal již samotný Karel Klatovsky, manažer vzdělávacích programů, za Microsoft. To se konalo 18.12. v Praze v sídle společnosti Microsoft. Oba dva jsme tedy sbalili své notebooky, připravili prezentace o svých dovednostech a po dlouhých hodinách dorazili do Prahy (zasedací místnost, v které jsme seděli, se nazývá Praha). A začalo druhé kolo stresování se tím, co říct, čím zaujmout, koho nezapomenout pozdravit a co radši neříkat.
V Praze jsme seděli asi šest hodin, já šla na řadu hned jako první a Dominik až mezi posledními. Celou tu dobu nám přednášeli kluci, co už v STC jsou. Viděli jsme prezentace o Microsoftu, o balíčku MO 365, hráli kvízy a hlavně se neskutečně bavili. Kolem třetí hodiny přišli do zasedací místnosti všichni ti „kravaťáci“, co nám předtím kladli otázky a začalo vyhlašování těch, co se dostali do programu STC. A osud nám asi přál, protože vybrali oba dva z nás.
A tak jsme v šestnácti letech oba součástí Microsoftu, čeká nás spoustu přednášek, vzdělávání se a vědomostí, poznávání nových lidí v IT oboru, cest do Prahy, stáže u společnosti Microsoft a nakonec snad i zářná budoucnost.

Irena Andrašková, Dominik Miškovec (2.B)